Рада дозволила відпустки для військових під час війни

Тепер захисники України зможуть відпочивати так само, як і ті, кого вони захищають

Військовослужбовці України зможуть йти у відпустку в період дії воєнного стану. Такий закон сьогодні ухвалила Верховна Рада, повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

Читайте також: ЗСУ за місяць знищили рекордну кількість окупантів — Міноборони

“Рада схвалила загалом закон №8081 про надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану. ЗА – 269 депутатів”, – написав він у Телеграм.

Ухвалений закон дає військовослужбовцям право брати щорічну основну відпустку, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення навіть у період воєнного стану.

Читайте також: Кремль намагається зганьбити ЗСУ фейковими відео з полоненими — Міноборони

Така відпустка не повинна перевищувати 10 календарних днів. При цьому час, необхідний на проїзд у межах України до місця проведення відпустки, не зараховується у строк самої відпустки. На поїздку до місця відпустки дається щонайбільше дві доби, стільки ж на зворотну дорогу.

“Частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна повернула ще 50 захисників із російського полону. Повернулися захисники з Маріуполя та Оленівки.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.