Вимкнення світла: Зеленський вимагає зрозумілості

Президент підкреслив, що важливо, щоб люди розуміли, коли і на який проміжок часу в них вимкнуть електроенергію.

Президент Володимир Зеленський вимагає від енергокомпаній зробити ситуацію з відключеннями світла якомога прогнозованішою і справедливішою для всіх громадян. Про це він сказав у вечірньому зверненні до українців у середу, 30 листопада.

 

Зеленський повідомив, що станом на вечір близько шести мільйонів абонентів у більшості областей України та у Києві відключено від електрики.

 

За його словами, ситуація залишається дуже складною саме у столиці, а також на Київщині, у Вінницькій, Львівській, Одеській, Хмельницькій та Черкаській областях.

 

Енергетики та комунальники, всі служби роблять все, щоб стабілізувати систему та дати людям більше енергії на довгий час, запевнив Зеленський.

 

«І я ще раз хочу наголосити: дуже важливо, щоб люди розуміли, коли і на який проміжок часу у них відключать електрику. Це відповідальність як самої енергокомпанії, так і місцевої влади. Люди мають право знати. І настільки, наскільки це можливо зараз, повинна бути забезпечена передбачуваність життя. Люди бачать, що у сусідніх будинках чи на найближчих вулицях чомусь інші правила щодо світла. А має бути справедливість та зрозумілість», — наголосив Зеленський.

 

Він також повідомив, що у середу провів нараду з питань енергетики та зв’язку.

 

«Фіксуємо результати того, що вже зроблено для захисту наших систем. Готуємо нові рішення. Також готуємо нові рішення, щоб не допустити будь-якої можливості Росії маніпулювати внутрішнім життям України», – сказав Зеленський, пообіцявши свого часу деталізувати і це.

 

 

Напередодні повідомлялося, що Кабмін дав два завдання для обленерго. При цьому зазначалося, що потрібно рівномірно розподілити навантаження вимушених відключень між усіма споживачами, щоб люди включали світло принаймні на 5-6 годин на день.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet