Багет внесли до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО

Багет – визнана емблема повсякденного життя французів – поповнив список нематеріальної спадщини людства.

Французький багет було включено до списку нематеріальної спадщини людства ЮНЕСКО. Про це у середу, 30 листопада, йдеться у повідомленні організації у Twitter.

 

«Новий запис у Списку #IntangibleHeritage: Майстерність та культура багету», — повідомили в ЮНЕСКО.

«Організація, яка найбільше поважає традиції, які слід зберігати більш ніж самі продукти, відзначила майстерність і культуру, що оточує цей важливий елемент французьких столів», — прокоментувало видання Le Monde.

 

Багет як нематеріальну спадщину людства у Франції обрали серед інших претендентів – паризьких дахів із цинку та фестивалем вина Юра.

 

Видання зазначає, що у світі багет — це визнана емблема повсякденного життя французів, і щодня його купують близько дванадцяти мільйонів французьких споживачів, і що з пекарень щороку виходить понад шість мільярдів багетів. А також додає, що президент Франції Емманюель Макрон описав багет як «250 г магії та досконалості».

 

Також наголошується, що постійно розвиваючись, «традиційний» багет суворо регулюється указом 1993 року, який спрямований на захист ремісників-пекарів і водночас накладає на них дуже суворі вимоги, такі як заборона добавок.

 

Також багет є предметом національних змагань, під час яких «претендентів» розрізають уздовж, щоб журі оцінило структуру та колір м’якоті, який має бути ідеально вершковим.