Священників УПЦ МП можуть обміняти на українських полонених — ГУР

У розвідці не виключають можливість обміну колаборантів УПЦ МП на українських військових.

Обміни полоненими тривають з високою інтенсивністю, минулого тижня майже 100 українців повернулися додому. Крім того, триває підготовка до нових обмінів з Росією. Окупантів цікавлять та представники спеціальних військових професій, “люди зі специфічними знаннями та навичками”. Про це повідомив представник Головного управління Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі 24 каналу

Читайте також: В Міноборони оприлюднили ім’я нового директора «Мотор Січ»

“Кожен український захисник, який опинився в російському полоні, має повернутися додому, в сім’ю і в Україну”, — заявив він. 

На запитання ведучого, щодо того, чи можна обміняти колаборантів УПЦ МП на полонених, Юсов заявив, що цим питанням займаються інші органи, проте додав, що на прикладі обміну і долі Віктора Медведчука “Україна показала, що готова демонструвати найкреативніші підходи, щоб повертати своїх громадян додому”. 

“Найменші можливості, які для цього з’являтимуться — формальні, неформальні, публічні та непублічні, відкриті та закриті — Україна точно буде використовувати”, — зауважив Юсов.

Читайте також: СБУ прийшла з обшуками до Мураєва та його соратників

Нагадаємо, СБУ проводить обшуки у Києво-Печерській Лаврі. СБУ розпочали безпекові заходи на території Лаври, аби убезпечити населення від провокацій і терористичних актів.