Тактика батальйонно-тактичних груп РФ зазнала поразки в Україні — БР

Російська армія припинила розгортання батальйонних тактичних груп на війні в Україні через власні недоліки.

За останні три місяці армія РФ в Україні припинила розгортання батальйонних тактичних груп (БТГ), оскільки вони демонстрували значні недоліки у бойових діях. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. 

Читайте також: В ISW попередили про нові ракетні удари по Україні найближчим часом

У розвідці повідомляють, що концепція БТГ відігравала важливу роль у російській військовій доктрині протягом останніх десяти років і передбачала, що батальйони інтегровані з повним спектром допоміжних підрозділів, включаючи бронетехніку, розвідку і (на відміну від звичайної західної практики) артилерію.

“Деякі внутрішні недоліки концепції БТГ були виявлені в ході високоінтенсивних, широкомасштабних бойових дій війни в Україні до цього часу. Відносно невелика кількість бойової піхоти, що виділяється БТГ, часто виявляється недостатньою”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Арестович оцінив шанси звільнити Крим за півроку

У розвідці вважають, що розподіл артилерії не дозволив Росії повною мірою використати свою перевагу в кількості гармат. Лише деякі командири БТГ були наділені повноваженнями гнучко використовувати можливості так, як це було передбачено моделлю БТГ.

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що ЗСУ ліквідували 480 окупантів та приземлили 2 літаки. У Генштабі оновили дані про втрати російської армії.