Окупанти посилили пошукові рейди на Луганщині — Гайдай

Загарбники проводять несанкціоновані обшуки, арешти і вилучають у мирних жителів речі, що сподобалися.

Російські війська посилили пошукові рейди в Луганській області, у великі міста обіцяють поставити обладнання для запуску опалення, але водночас говорять про облаштування пунктів обігріву та вивозять людей. Про це повідомляє голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Читайте також: У РФ позначили нові цілі та об’єкти в Україні для удару

«Необхідно було дочекатися заморозків, щоб пообіцяти доставити з Росії для допомоги так званої «ЛНР» у проходження зимового періоду обладнання та спробувати запустити опалення. А також направити аварійні бригади на Луганщину з різних регіонів Росії. Коли вони приїдуть і що робитимуть у промерзлій землі Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька — незабаром стане відомо», — уточнив він.

У Сєвєродонецьку почали розглядати питання організації мобільних пунктів обігріву.

«Чекають опалення з Росії і все одно збираються облаштувати намети. А ще — вивозять людей нібито до соціальних закладів. Так, за першу половину листопада з вищеназваних міст туди поїхали 111 людей», — наголосив Гайдай.

За інформацією голови ОВА, днями окупанти посилили рейди в Старобільському районі, що супроводжуються обшуками, арештами, вилученням речей, що сподобалися.

«Як повідомляють місцеві жителі, забирають електроінструменти, генератори, дрібну та велику техніку, телефони, гроші та коштовності. Може, теж відчувають наближення українських військових», — підсумував він.

Раніше Зеленський повідомив, що терористи готують нові удари. Президент України закликав громадян бути готовими, що цього тижня окупанти знову намагатимуться знищити нашу енергосистему.