НБУ випустив пам’ятну медаль Місто героїв — Маріуполь

Пам’ятна медаль присвячена символу надлюдської мужності, сили, незламності духу, боротьби, героїзму та трагізму — місту Маріуполю та героям-захисникам.

Національний банк України на знак поваги до героїв, захисників та мешканців Маріуполя випустив пам’ятну медаль Місто героїв — Маріуполь. Про це у неділю, 27 листопада, повідомляє прес-служба НБУ.

 

«Дизайн створила київська художниця Марина Куц. Реверс медалі містить образ воїна, навколо якого стилізовані уламки, зброя та перехрестя прицілу», — йдеться у повідомленні НБУ.

 

На аверсі — фасад драматичного театру під прицілом та стилізовані конструкції Азовсталі, на які летять бомби.

 

«У написанні слова Маріуполь букву «і» замінює свічка як символ пам’яті за загиблими, а буква «о» імітує карту міста, створену з двох профілів — дитячого та дорослого як символ примусової депортації», — пояснили в Нацбанку.

 

Внизу на тлі стилізованих хвиль зображено якір — один із геральдичних елементів, що міститься на гербі Маріуполя. Це образ надії на визволення та відродження українського міста. 

 

НБУ

 

Медаль виготовлена ​​з нейзильберу, її тираж — до 100 000 штук (зокрема до 50 000 штук у 2022 році).

 

Нагадаємо, Національний банк України з нагоди 300-річчя від дня народження українського філософа та педагога Григорія Сковороди випустив срібну монету номіналом 20 грн. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet