В ОК “Південь” попередили про нову ракетну загрозу цього тижня

Росія вивела у бойове чергування ракетоносії з “Калібром”. Це означає ймовірну підготовку до нової ракетної атаки по Україні.

У Чорному морі з’явилися нові ракетоносії на бойовому чергуванні. Це може означати, що Росія знову готується завдати по Україні ракетних атак. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили всі атаки ворога на Донеччині — Генштаб

На питання ведучого новин, чи помітні приготування росіян до чергової ракетної атаки, Наталія Гуменюк відповіла, що на цей час у морі з’явилися ракетоносії.  

“У Чорному морі з’явився за тривалий час, декілька діб не було, ракетоносій на бойовому чергуванні. Це надводний ракетоносій, який несе вісім ракет типу “Калібр” на своєму борту. Це говорить про те, що підготовка йшла”, — повідомила Гуменюк.

Вона додала, що у пунктах базування російської армії також знаходяться ракетоносії, які споряджені, і які можуть бути залучені протягом кількох годин.

“Треба усвідомлювати, що сигнали повітряної тривоги й тяжіння нашого ворога до своїх скреп і традицій може бути критичним. Цілком ймовірно, що початок тижня буде ознаменований такою атакою”, — додала Гуменюк.

Читайте також: НБУ випустив пам’ятну медаль Місто героїв — Маріуполь

Речниця ОК “Південь” додала, що на даний момент у морі спостерігається шторм, проте і він не буде на заваді зробити пуски ракет. 

Нагадаємо, росіяни обстріляли прикордоння на півночі. Російська армія продовжує обстрілювати прикордонні території, цілячись в інфраструктуру та житлові будинки.