У ГУР розповіли про користь супутника Притули

Благодаря доступу к спутниковым снимкам, ВСУ получили важную информацию о расположении врага

Головне управління розвідки Міноборони провело космічну радіолокаційну розвідку близько 150 районів зосередження російських військ на окупованих територіях України та Росії. Про це повідомляє прес-служба ГУР МО.

Читайте також: Зуби дракона оркам не допоможуть – Гайдай про ситуацію під Сватовим

«Це стало можливим завдяки співпраці з БФ Сергія Притули, який передав у розпорядження українських розвідників супутник ICEYE, а також контрактний доступ до бази даних сузір’я SAR-супутників», — зазначили у розвідці.

Супутникові дані дозволили українським розвідникам виявити близько 2600 одиниць військової техніки супротивника – не лише танки, САУ та гелікоптери, але також ракетні комплекси «Іскандер», ЗРК «С-300», ЗРГК «Панцир-С1» та ворожі РЛС. Також супутники дозволили виявити понтонні переправи, катери та намети у місцях розташування підрозділів ворога.

Читайте також: Армія РФ розуміє, що доведеться відступати з лівобережжя Херсонщини — ОК “Південь

Фонд підписав угоду з компанією ICEYE, яка володіє найбільшим у світі сузір’ям супутників SAR. Таким чином, міністерство оборони України отримало повний доступ до всіх систем і повних можливостей одного зі своїх супутників SAR, який вже знаходиться на орбіті.

«Отримані за допомогою супутника дані дозволили ефективно визначати приховане розміщення ворога в лісових насадженнях, за будь-якої погоди та вночі», — заявили в ГУР.

Нагадаємо, раніше в ГУР заявили, що іноземні компанії допомагають спрямовувати російські ракети в Україну. Іноземні компанії виготовляють чіпи із системою ГЛОНАСС, які допомагають російській армії наводити ракети на українські міста.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.