Росіян переконують, що йде війна з НАТО і потрібно 5 млн солдатів — Генштаб

Російська пропаганда, ймовірно, готує ґрунт для нової хвилі мобілізації в РФ

Російське командування поширює у військах інформаційно-пропагандистські матеріали, в яких стверджується, що РФ веде «війну з НАТО в Україні». Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов у ході брифінгу.

Читайте також: У розвідці спрогнозували, коли Росія знову може масовано вдарити ракетами

«Ворог продовжує приділяти увагу інформаційній складовій війни. Так, головним військово-політичним управлінням Міністерства оборони РФ підготовлено і розіслано у війська документ під назвою «Висновки війни з НАТО в Україні». Наголошую саме з НАТО, і саме в Україні», — розповів Громів.

За даними української розвідки, російських військовослужбовців намагаються переконати, що Росії потрібно довести чисельний склад армії до 5 мільйонів, оскільки такої війни не було вже понад 80 років.

Читайте також: 310 окупантів та 51 ракета: Генштаб прозвітував про втрати ворога за добу

«За оцінками окремих сил офіцерів ЗС РФ, останнє може означати проведення в Росії чергової хвилі мобілізації та введення в країні військового стану», — зазначив Громов.

Нагадаємо, у Генштабі оцінили готовність Білорусі розпочати війну з Україною. Близько 10-15 тисяч людей білоруської армії готові взяти участь у війні проти України через грошове забезпечення.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.