Армія РФ розуміє, що доведеться відступати з лівобережжя Херсонщини — ОК “Південь

Росіяни вже зрозуміли, що доведеться відступати й готує обороні позиції на лівому березі Дніпра в глиб на 15-20 кілометрів.

Росіяни вже зрозуміли провал своєї стратегії, тому вже облаштовують позиції вглиб на 15-20 кілометрів по лівому берегу Дніпра. Про це повідомила керівник пресцентру сил охорони та оборони ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу «Еспресо»

Читайте також: Глава МЗС Великобританії прибув до Києва: що відомо

“Росіяни вже розуміють провал своєї військової стратегії. Деокупація правобережжя України на південному напрямку повертає ворога до розуміння, що ЗСУ продовжують встановлювати вогневий контроль над транспортними артеріями противника. Українська артилерія вже може досягати тих рубежів, які вони будують на лівому березі Дніпра, у районі Армянська”, — повідомила Гуменюк. 

Вона додала, що перед тим, як окупанти відступали на правому березі Дніпра вони теж будували багатошарову оборону. Зараз російські війська облаштовують оборонні позиції на лівому березі Дніпра. 

Читайте також: Україна не обміняє капітуляцію на світло — Подоляк

“Противник замінував берегову лінію та облаштовує вогневі позиції вглиб на 15-20 км. Тому, що розуміє, що доведеться відступати”, — додала Гуменюк. 

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що втрати армії РФ перевищили 86 000 осіб. Минулої доби ЗСУ ліквідували 430 солдатів противника, а також один російський танк, шість безпілотників і дві одиниці спецтехніки.