У розвідці спрогнозували, коли Росія знову може масовано вдарити ракетами

З прогнозами розвідки, наступний масований ракетний удар по Україні, Росія може завдати через тиждень.

Наступний масований ракетний удар по Україні, Росія може завдати приблизно через тиждень. За цей період, який їм потрібен для підготовки до наступного масованого удару. Про це повідомив представник пресслужби ГУР МО Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Читайте також: У британській розвідці розповіли, куди РФ направить десантників з Херсону

“Нас намагаються зламати, занурити в темряву і холод в період війни й змусити до перемовин на умовах агресора. Цього насправді не вийде, ми розуміємо що періодичність (масованих ракетних атак по країні — ред.) — це приблизно тиждень +-. Тобто, це той період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного масованого ракетного удару”, — повідомив Юсов.

Він додав, що Україна готується до подальшої ефективної роботи, зокрема систем ППО, хоч у розвідки немає сумнівів у тому, що Росія буде й надалі продовжувати ракетні атаки.

“Ми розуміємо, що запаси високоточної зброї у Росії значною мірою виснажені, але є багато ракет і не високоточних(…)ми й бачимо, що за точністю вони особливо і не женуться. У багатьох випадках розліт в кілометр — це умовна “норма” і влучання навіть не в об’єкти енергетичні інфраструктури, а в цивільні будинки багатоповерхові, пологові будинки лікарні — це і є ознака косорукості російських ракетників і в цілому російському режиму”, — додав Юсов.

Читайте також: 70% Києва без світла, а вода є лише на лівому березі — Кличко

Він зазначив, що у росіян є великі запаси ракет С-300, а це означає велику загрозу для прифронтових міст, як Запоріжжя, Харків, Миколаїв, Херсон. 

“На жаль це ті міста, куди С-300 добивають. Україна працює над захистом цивільної інфраструктури й мирного населення, але розуміємо, що ворог попри всю свою недолугість є серйозним, озброєним, масовим. Тому, на жаль, ракетний терор ще може тривати”, — зазначив представник ГУР МО.

Читайте також: У Міненерго прогнозують, що дефіцит електроенергії скоротиться до вечора

Нагадаємо, 310 окупантів та 51 ракета: Генштаб прозвітував про втрати ворога за добу. Крім того, ЗСУ знищило 10 БПЛА та 7 броньованих машин окупантів.