Німеччина подолала енергозалежність від РФ – Шольц

Німецька економіка більше підвішена на російському енергетичному гачку

Німеччина більше не залежить від російських енергоносіїв. Цього вдалося досягти в найкоротші терміни. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, виступаючи в Бундестазі, пише Укрінформ.

Читайте також: Опубліковано відео Північного потоку після вибуху

“Німеччина покінчила покроково із залежністю від російського вугілля, нафти та газу. Що стосується газу, ще торік його частка сягала 50%… Зробили так, щоб були альтернативи з небаченою до цього швидкістю”, — заявив Шольц.

Канцлер зазначив, що ще рік тому німецькі газосховища були практично порожніми, але сьогодні вони заповнені цілком. За словами Шольца, цього вдалося досягти зокрема тому, що уряд не пішов назустріч вимогам опозиції, яка ще навесні закликала негайно ввести ембарго на російський газ.

Також Шольц запевнив, що перші LNG-термінали, які приймають скраплений газ із морських газовозів, запустять у роботу на півночі країни вже за лічені тижні.

Нагадаємо, Молдова відповіла Газпрому на «осілий» газ в Україні. Газпром брехливо звинувачує Україну та Молдову. Але країни разом набудуть енергетичної незалежності, зазначив Андрій Спину.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.