Вивозив до Росії зерно з Харківщини: СБУ затримала чиновника

Чоловік допомагав окупантам перевозити зерно з Харківщини до РФ, а також надавав склади для базування і ремонту ворожої техніки.

Працівники СБУ викрили ще одного колаборанта під час стабілізаційних заходів на Харківщині. Зловмисником виявився депутат однієї із селищних рад Куп’янського району, Харківської області. Чоловік одним із перших пішов на співпрацю з ворогом відразу після окупації району. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Жертвами атак РФ на Донеччині стали вісім людей

Чоловік мав у власності декілька сільгосппідприємств, тому запропонував окупантам свою допомогу у незаконному вивезенні українського зерна зі сходу України до Росії. 

“Для цього він «перереєстрував» агробізнес у місцевій окупаційній адміністрації й почав сплачувати податки до бюджету рф. При цьому основну частину зібраного врожаю мав віддавати загарбникам, а те, що залишиться, – реалізовувати на території країни-агресора.Крім того, зловмисник надав агресорам доступ до власних логістичних складів для базування і ремонту ворожої військової техніки, а також виділяв паливо для її заправки”, — повідомляють в СБУ.

Після деокупації Харківщини колаборант сподівався уникнути покарання за свою діяльність тому залишився у селищі. Проте співробітники СБУ викрили його злочинну діяльність та затримали.

Читайте також: Фінляндія та сили НАТО проведуть навчання на Балтиці

“Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Джо Байден анонсував визволення Ірану. Американський президент обіцяє, що Іран скоро буде вільний.