Компроміси з РФ виявилися головною помилкою України – Зеленський

Президент розповів, чому компромісів із РФ не буде

Україна більше не піде на компроміси з Росією, оскільки подібні рішення, ухвалені у минулому, виявилися найбільшою помилкою в історії країни. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю чеському телебаченню.

Читайте також: Кислиця назвала те, що захистить Україну від повторного нападу Росії

За його словами, деякі світові лідери хочуть щоб Україна пішла на компроміс із Росією.

«Я не хочу зараз давати свою оцінку цьому, тому що це не має значення. Тому що для мене не важливо, що хтось намагається підштовхнути нас. Ми вже там були. Для нас там нічого нового, жодних сюрпризів. Я знаю чим закінчить ця історія», – заявив президент.

Читайте також: “Терористи”, — Зеленський показав наслідки удару РФ по Миколаєву

За словами Зеленського, минулі компроміси України у відносинах із РФ та відсутність надійної системи міжнародної безпеки для України виявилися помилкою.

«Ми зараз бачимо результати їхньої політики. Ми в Україні протягом останніх 30 років нашої незалежності не будували сильної системи безпеки. Я думаю, тому що не очікували від них таких агресивних кроків, таких войовничих кроків, таких кривавих кроків. Це була найбільша помилка. Нашої країни, української політики», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський озвучив головний пріоритет після війни. Президент запропонував прем’єр-міністрові Чехії створити оборонні відносини між країнами.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.