Україна розпочне випуск власних ударних дронів

Укроборонпром розкрив деталі створення нового безпілотника для ЗСУ

Незабаром українська оборонна промисловість запустить у серійне виробництво нові ударні безпілотники для ЗСУ. Про це заявив представник концерну “Укроборонпром” Олег Болдирєв у ефірі програми «Час: Online».

Читайте також: Військові пояснили, коли оголошується повітряна тривога

За його словами, на відміну від іранського Shahed-136, який використовує Росія, український апарат буде набагато багатофункціональнішим. Безпілотник матиме модульну конструкцію, яка дозволить швидко комплектувати апарат під конкретне завдання – від розвідки до завдання ударів.

Конструкція безпілотника дозволить йому нести близько 70-75 кг корисного навантаження, наприклад, вибухівки, системи спостереження або системи зв’язку.

Читайте також: Україна починає підписувати декларації для НАТО

За словами Болдирєва, теоретична дальність польоту нового безпілотника становитиме близько 1 тисячі кілометрів. Але на практиці цей показник залежатиме від низки факторів. При цьому політ може відбуватися в автономному режимі без оператора.

Нагадаємо, Росія планує розмістити іранські ракети на північ від України. У Повітряних силах ЗСУ наголосили, що Україна не має ефективного захисту проти ракет, які надасть Росії Іран.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.