Росія планує розмістити іранські ракети на північ від України — Повітряні сили

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що Україна не має ефективного захисту проти ракет, які надасть Росії Іран.

Росія планує отримати від Ірану балістичні ракети й розмістити їх на північ від України. Проти цих ракет Україна не має ефективного захисту. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу

Читайте також: Сербія привела армію в боєготовність через Косово

«Ми безумовно будемо вживати всіх засобів захисту від цих ракет. Ймовірно вони будуть доставлені на північ від України, звідки вони можуть запускатись так, щоб загрожувати всій Україні. 300 км одна ракета, інша ракета — 700 км по дальності. Це балістичні ракети. Проти цих ракет ми не маємо ефективного захисту. Збивати їх теоретично можна, але це дуже важко зробити тими засобами, які ми маємо на озброєнні. У нас є засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної оборони», — повідомив Ігнат. 

Він додав, що Росія планує отримати від Ірану саме балістичні ракети типу “Іскандер-М”, які є на озброєнні в окупанта. Очевидно, що ці ракети надходять їм для поповнення саме Іскандерів, бо у РФ вони уже закінчуються і вони почали використовувати свої запаси.

Читайте також: Військові пояснили, коли оголошується повітряна тривога

Нагадаємо, Іран готується відправити Росії 1000 ракет та дронів. Іран планує передати Росії до кінця року сучасні високоточні керовані ракети, що може надати Кремлю значну перевагу на полі бою.