У МЗС відреагували на заяву Лаврова про готовність до переговорів

Спікер МЗС назвав єдині умови для проведення переговорів.

На слова глави МЗС Росії Сергія Лаврова про нібито готовність до переговорів із країнами Заходу «про Україну» на їх умовах, надійшла відповідь від Міністерства закордонних справ України. У Фейсбуці речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що слова Лаврова — нереалістичні.

Читайте також: У Кремлі заявили про готовність Путіна поговорити з Байденом: деталі

Ніколенко назвав єдину реалістичну умову для проведення переговорів.

«Єдиною реалістичною пропозицією має бути негайне припинення Росією війни проти України та виведення російських військ з української території за межі кордонів станом на 1991 рік», — зазначив речник.

Представник відомства підкреслив, що ті, хто справді прагнуть переговорів, не знищують енергосистему чужої країни, щоб мешканці завмерли взимку. Також охочі до переговорів не обстрілюють житлові будинки, не блокують зернові судна, не висувають ультиматумів та не вбивають мирне населення.

Тому, за словами Ніколенка, заяви Лаврова – це димова завіса, щоб виграти час на тлі поразок на фронті ЗС РФ. Тому єдиний варіант відсічі росіянам — це поле бою.

«Ми вдячні міжнародним партнерам, які стоять пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі за існування. Тільки спільними рішучими зусиллями можливо зупинити Росію, яка становить загрозу миру та безпеці не тільки Європи, а й світу», — зазначив спікер.

Раніше ми писали, що Лавров заявив, що Путін готовий до діалогу з країнами Заходу «по Україні», і назвав умову.