РФ готується до оборони поряд із Херсоном — Генштаб

Окупанти активно прослуховують телефони мешканців Нової Каховки.

Російські загарбники готуються у населених пунктах біля Херсона до оборони. До Каланчака прибуло близько сотні бойовиків Росгвардії з Грозного, Чечня. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні.

Читайте також: ЗСУ вдарили по кількох важливих об’єктах РФ

Відомо, що на території тимчасово окупованої Нової Каховки російські спецслужби прослуховують телефони місцевого населення. У Херсоні, під час так званої евакуації, із виправної колонії №90 бойовики вивезли в’язнів, щоб використати для розміщення особового складу та техніки.

За добу РФ завдала 5 ракетних та 23 авіаційних удару, здійснила понад 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Постраждали від ворожого вогню понад 45 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. Країна-агресор продовжує перекидання окремих підрозділів до Білорусі. Разом із військовими ЗС РФ прибувають кадировці. Зберігається загроза ракетних ударів та з використанням ударних БПЛА з території Білорусі.

На Сіверському напрямку окупанти відкрили вогонь з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Рожковичі, Будки, Мезенівка, Фотовиж та Миропілля Сумської області.

Ворог завдав 5 ракетних та 23 авіаційних ударів, здійснив понад 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. / Генштаб ВСУ

Ворог завдав 5 ракетних та 23 авіаційних ударів, здійснив понад 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. / Генштаб ВСУ

Читайте також: Під Майорськом знищено 300 окупантів, які планували напад — Генштаб

На Слобожанському напрямку бойовики обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Тернова, Вовчанськ, Ветеринарне, Ольховатка, Гатище, Григорівка, Кам’янка , Стрільця та Чавунівка.

На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни відкрили вогонь з артилерії різних типів у районах населених пунктів Кислівка, Крохмальне, Греківка, Зарічне, Новоєгорівка, Берестове, Невське, Ольгівка, Терни, Торське та Ямполівка.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли з танків і всього спектру артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Веселе, Званівка, Сіверськ, Зеленопілля, Соледар, Отрадівка, Досвідчене, Нью-Йорк, Васюківка.

На Авдіївському напрямку постраждали через танки, міномети, ствольну та реактивну артилерію райони населених пунктів Авдіївка, Невельське, Веселе, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське та Досвідчене.

На Новопавлівському напрямку, з танків та реактивної артилерії, росіяни відкрили вогонь у районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Єгорівка, Микільське, Новоукраїнка, Павлівка та Пречистівка.

На Запорізькому напрямку – вогневий вплив у районах населених пунктів Гуляйполе, Нове, Дорожнянка, Залізничне, Зелений Гай, Темірування, Ольговське та Червоне.

На Південнобузькому напрямку росіяни піддали вогневій поразці близько 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення, постраждали населені пункти Нікополь та Вишетарасівка Дніпропетровської області та Гаврилівка на Херсонщині.

ЗС РФ продовжують наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямах. ЗСУ відбили російські атаки в районах населених пунктів Яковлівка, Бахмут, Бахмутське, Олександропіль, Кам’янка, Авдіївка, Першотравневе, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області.

Українська авіація завдала по противнику 32 удари за добу, з яких 23 — за районами зосередження озброєння та військової техніки, 3 — по взводних опорних пунктах, 6 — по позиціях протиповітряної оборони противника. Захисники української ППО збили ракету Іскандер-К та 2 російські БПЛА «Орлан -10». Підрозділи ракетних військ та артилерії змогли вразити 6 районів зосередження озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, 2 засоби протиповітряної оборони та 9 стратегічно важливих військових об’єктів бойовиків.