Лавров заявив про готовність РФ говорити із Заходом, але на їх умовах

Глава МЗС країни-агресора заявив про їхню готовність до «переговорів щодо України».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Путін готовий до діалогу із країнами Заходу «щодо України». Про це повідомляють пропагандисти «РІА Новини».

Лавров висловився про те, що країна-агресор нібито «завжди готова вислухати західних колег, якщо вони звернуться з черговим проханням організувати розмову».

«Сподіваюся, що окрім відтворення в контактах по лінії дипломатичних відомств та інших каналів того, що вони публічно в пропагандистському запалі говорять, нам зможуть запропонувати якісь серйозні підходи, які сприятимуть розрядці напруженості і повністю враховуватимуть інтереси Російської Федерації та її безпеки,» — заявив глава МЗС.

Також він назвав умову для діалогу із Заходом: якщо ті звернуться з реалістичними пропозиціями, що спираються на принципи рівноправності та взаємної поваги інтересів, спрямованими на пошук компромісів та балансу інтересів усіх країн у цьому регіоні.

Лавров додав, що нібито за півроку вже було кілька «ініціатив з боку американців та деяких інших західних колег, які просили про телефонні розмови з російським лідером», і що деякі міністри закордонних справ зверталися і до нього з таким же проханням.

Представник країни-агресора заперечує, що Росія відмовляється від переговорів, і звинуватив Україну, яка нібито відмовляється «за прямою вказівкою західних спонсорів». Лавров вирішив пригрозити, що «чим довше тягнуть із переговорами, тим складніше буде з ними домовлятися».

Раніше ми писали, що про готовність до переговорів заявляв Пєсков.