Домовленості щодо зернової угоди немає — СКЦ

Наразі понад 10 суден, що входять і виходять з українських портів, очікують на можливість зайти до морського гуманітарного коридору.

Станом на 30 жовтня немає домовленості про рух кораблів морським гуманітарним коридором у рамках зернової угоди. Про це повідомляє у суботу Інтерфакс-Україна із посиланням на Спільний координаційний центр (СКЦ).

«СКЦ вивчає ситуацію, що склалася, оцінюючи наслідки для діяльності СКЦ і обговорюючи наступні кроки… Не досягнуто спільної угоди щодо руху суден, що відбувають і прибувають», — йдеться в повідомленні.

Координатор ООН у СКЦ Амір Абдулла «довів до відома турецької та української делегацій центру» повідомлення, що надійшло від делегації РФ про зупинення участі у чорноморській зерновій ініціативі.

При цьому в СКЦ уточнили, що зараз понад 10 суден, які входять і виходять з українських портів, очікують на можливість зайти в морський гуманітарний коридор.

«29 жовтня дев’ять суден (п’ять убувають і чотири прибувають) благополучно пройшли морським гуманітарним коридором», — додали в СКЦ.

Нагадаємо, напередодні Росія оголосила, що зупиняє участь у реалізації зернової угоди нібито через «теракт» у Севастопольській бухті, під час якої було атаковано російські кораблі.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що РФ знайшла надуманий привід, щоб перекрити зерновий коридор, і закликав держави світу вимагати від загарбників припинити «голодні ігри» та повернутися до своїх зобов’язань.

Відмова РФ від «зернової угоди»: реакція Заходу