Зеленський повідомив, скількох українців торкнулося відключення світла

Після ударів Росії по енергетичних об’єктах України ракетами та дронами столиця та всі області змушені вдаватися до тимчасових відключень електроенергії.

Стабілізаційні відключення електроенергії в Україні через російські атаки на енергетичну інфраструктуру країни торкнулися близько чотирьох мільйонів її жителів. Про це у п’ятницю, 28 жовтня, повідомив президент України Володимир Зеленський.

 

«Станом на цей час у багатьох містах та районах нашої країни застосовуються графіки стабілізаційних відключень — близько чотирьох мільйонів українців мають обмеження зараз», — сказав він.

 

 

Глава держави зазначив, що світло відключають у Києві та області, на Житомирщині, Полтавщині, на Рівненщині, на Харківщині, Чернігівщині, Сумщині, Черкащині, у Кіровоградській області. Також трапляються аварійні відключення в інших регіонах.

 

При цьому Зеленський запевнив, що влада робить все, щоб держава мала можливість скоротити такі відключення.

 

«Щодня працюємо з партнерами для того, щоб посилити нашу протиповітряну оборону, інші наші оборонні можливості. Щодня посилюємо захист нашої критичної інфраструктури, насамперед енергетичної», — наголосив він.

 

 

 

Нагадаємо, у ніч на 27 жовтня в результаті удару окупантів низка критичних об’єктів Київської області була виведена з ладу.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet