Іранські безпілотники зібрані із побутових запчастин – ГУР

Українським фахівцям вдалося вивчити затрофеєний у цілому вигляді безпілотник Mohajer-6

Іранські розвідувально-ударні безпілотники Mohajer-6, які РФ використовує проти України, виготовлені з компонентів побутового призначення. Тому такі дрони значно поступаються аналогам. Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Читайте також: Україна отримає NASAMS у листопаді — Пентагон

Зазначається, що у вересні до рук українських фахівців потрапив непошкоджений іранський дрон, який не розбився, а просто аварійно сів на воду поблизу Одеси. Це дозволило детально вивчити безпілотник.

Як з’ясували фахівці, в апараті використано компоненти для побутової техніки, а на деяких деталях є маркування на фарсі – офіційній мові Ірану. На думку української розвідки, це доводить причетність Ірану до постачання зброї до Росії.

Читайте також: 480 за добу: Генштаб прозвітував про знищених окупантів

У ГУР пообіцяли, що всі докази причетності третіх країн до постачання країні-агресору зброї та комплектуючих для неї будуть передані міжнародним організаціям. Це стане підставою для запровадження економічних санкцій проти них.

Нагадаємо, завод Baykar в Україні збудують через два роки. Турецька компанія не відмовляється від планів щодо заводу в Україні, незважаючи на вторгнення РФ.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.