У РФ заявили, що змогли мобілізувати заявлені 300 тисяч осіб

Шойгу доповів Путіну про те, що “часткова” мобілізація в країні уже завершилася.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу доповів президенту РФ Володимиру Путіну про те, що “часткова” мобілізація в країні уже завершилася. Він повідомив Путіну, що завдання з часткової мобілізації 300 тисяч осіб виконано і жодних додаткових завдань не планується. Про це повыдомляють РІА Новини. 

Читайте також: Медведєв запропонував виконати “умови” аби в українців з’явилося світло. В ОП відповіли

«Військові комісаріати в рамках спеціальної військової операції продовжать заходи з комплектування військ тільки за рахунок прийому добровольців і кандидатів на проходження військової служби за контрактом», — повідомив Шойгу. 

Він додав, що загалом було призвано і направлено у війська 1,3 тисячі представників органів влади, 27 тисяч підприємців, 13 тисяч прийшли добровольцями. Середній вік мобілізованих — 35 років.

Шойгу доповнив, що 82 тисячі осіб після навчання було направлено в район спецоперації, з них 41 тисяч діють у складі підрозділів, 218 тисяч проходять підготовку на полігонах.

Читайте також: Роспропаганда спробувала привласнити Тараса Шевченка

Він резюмував, що ті, хто бере участь у бойових діях, отримають статус ветерана.

Нагадаємо, 21 вересня Сергій Шойгу заявив, що у РФ мобілізують 300 тисяч осіб. Сергій Шойгу повідомив скільки людей потрібно мобілізувати для “спеціальної операції”.

Раніше повідомлялося, Окупанти знищили найбільший у світі радіотелескоп під Харковом. Телескоп знаходився у Чугуївському районі, який кілька місяців був окупований.