Україна посилила оборонні позиції на кордоні з Білоруссю — ДПСУ

Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована, створення ударного угруповання з боку РБ не відзначається, проте українські прикордонники своєю чергою посилюють оборонні позиції на кордонах.

Наразі ситуація на кордоні з Білоруссю не відзначається змін в обстановці. Ситуація контрольована. ЗС РБ продовжують заходи з прикриття кордонів з нашою країною у межах Брестської та Гомельської областей. Українські прикордонники своєю чергою посилюють оборонні позиції на кордоні з РБ. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу

Читайте також: ЗСУ на Луганщині гальмує не лише погода — ОВА

«На жаль, Білорусь не припиняє підтримувати збройну агресію Росії проти України, надаючи свою територію, повітряний простір та інфраструктуру. Є постійна загроза завдання ракетних та авіаційних ударів, в тому числі із застосуванням БпЛА», — заявив Демченко.

За його словами, прикордонники фіксують нагнітання ситуації з боку РФ та РБ, в тому числі створення спільного угруповання військ та перекидання сил і засобів збройних сил країни-агресора до Білорусі. Поки безпосереднього створення ударного угруповання з боку Білорусі не відзначається, проте заходи цими країнами цілеспрямовано проводяться.

«Україна добре розуміє, що Росія всіляко намагається втягнути Білорусь у повномасштабну війну. При цьому  білоруська влада публічними заявами пробує перекинути відповідальність на Україну, що нібито ми є агресором до цієї країни. Загроза на цьому напрямку, як і раніше, залишається, і усі сили безпеки та оборони України, які охороняють та обороняють кордон з Білоруссю, готові до розвитку будь-яких ситуацій», — додав Демченко.

Читайте також: За добу РФ завдала 100 ударів по Сумщині

Він зазначив, що кордони з Росією, Білоруссю та Придністровям значно посилено. Цим напрямкам прикордонники та сили оборони приділяють максимум уваги. 

Нагадаємо, у ГУР повідомили, що Іранські безпілотники зібрані із побутових запчастин. Українським фахівцям вдалося вивчити затрофеєний у цілому вигляді безпілотник Mohajer-6.