Сенат Польщі визнав уряд Росії терористичним режимом

Сенат Польщі засудив Росію і закликали всі країни визнати владу РФ терористичним режимом.

Сьогодні, 26 жовтня Сенат Польщі ухвалив постанову про визнання уряду РФ терористичним режимом. Про це повідомляє польське видання Dziennik.

Читайте також: Місто Оріхів на Запоріжжі зруйнований на дві третини — Старух

«Україна сьогодні є найважливішим місцем, яке захищає демократію і свободу. Російські окупанти тероризують мешканців українських міст, обстрілюючи цивільні об’єкти: дитячі садки, школи, театри та житлові квартали. Бандити в російській формі катують і вбивають військовополонених та мирних жителів на окупованих територіях. Вони викрадають українських дітей, щоб виховати їх яничарами режиму. Вони депортують, переселяють і засилають українських громадян на далеку периферію Росії». — говориться у документі.

У Сенаті зазначили, що Росія має бути  позбавлена можливості загрожувати сусіднім країнам.

«Європейці повірили, що їм більше ніколи не загрожуватимуть геноцид та воєнні злочини. Тим часом Володимир Путін та його апарат насильства повернулися до жорстоких практик сталінського та нацистського режимів. Тому Росія має бути розгромлена і позбавлена можливості загрожувати своїм сусідам». — додала вона.

Читайте також: Світ має змінити ставлення до Ірану – ОП

У Сенаті засудили Росію і закликали всі країни визнати владу РФ терористичним режимом. 

«Сенат Республіки Польща вкотре, у найрішучіших виразах, засуджує російську агресію та закликає всі країни, які виступають за мир, демократію та права людини, визнати владу Російської Федерації терористичним режимом», — йдеться у повідомленні. 

Крім того, у Сенаті Республіки Польща висловили вдячність установам та організаціям, які взялися за розслідування та документування злочинів, скоєних проти українського суспільства.

Читайте також: Путін вперше прокоментував заяви про «брудну бомбу»

Нагадаємо, у Києві з’явилася вулиця Героїв «Азова». Міська влада змінила назву вулиці, яка раніше носила ім’я радянського маршала.