Путін визнав, що особисто наказав зчинити галас навколо “брудної бомби”

У Кремлі запевняють, що їм немає сенсу застосовувати ядерну зброю

Президент Росії Володимир Путін зізнався, що він особисто дав вказівку міністру оборони РФ Сергію Шойгу зателефонувати західним колегам та розповісти про нібито створення Україною «брудної бомби». Про це пишуть російські ЗМІ із посиланням на заяву Путіна.

Читайте також: Путін заперечив, що РФ погрожувала світові ядерною зброєю

За його словами, Київ нібито має намір створити ядерний інцидент, щоб звинуватити у ньому Росію і тим самим підняти на боротьбу з РФ інші країни.

«Ми ж не випадково оприлюднили дані спецслужб, які готують інцидент із «брудною бомбою», ми навіть знаємо, де приблизно це робиться. Сказати, що Росія завдала ядерного удару. Але нам не потрібно цього робити, немає сенсу. Ні військового, ні політичного», — заявив Путін.

Читайте також: Путін назвав три причини нападу на Україну

При цьому російський диктатор зізнався, що особисто наказав Шойгу обдзвонити міністрів оборони західних країн і розповісти про «брудну бомбу».

«МАГАТЕ хоче приїхати і перевірити ядерні об’єкти України. Ми за. І якнайшвидше це зробити і якомога ширше. Тому що ми знаємо, що київська влада зараз робить усе, щоб замісти сліди цієї підготовки. Вони працюють над цим», – сказав Путін.

Нагадаємо, в НАТО вважають, що фейками про брудну бомбу РФ прагне ескалації війни. На Заході запевняють, що не зменшать рівень підтримки України, незважаючи на фейки РФ.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.