ЗСУ відбили атаки ворога на Луганщині та Донеччині

Війська РФ не припиняють ведення наступальних дій у Бахмутському та Авдіївському напрямах.

Підрозділи Сил оборони за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Бахмут, Іванград, Соледар, Майорськ, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області. Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 27 ​​жовтня.

Наголошується, що ворог обстрілює позиції українських військ уздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій за окремими напрямками, зокрема на лівому березі річки Дніпро, активно веде повітряну розвідку.

Протягом доби противник завдав 18 авіаційних та чотирьох ракетних ударів і здійснив 56 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали міста Куп’янськ, Дружківка та Запоріжжя.

Як зазначили у Генштабі, на Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію РФ проти України, надаючи свою територію, повітряний простір та інфраструктуру. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів, у тому числі задіяння ударних БпЛА.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  •     на Слобожанському напрямку — з території Російської Федерації, з використанням мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Чугунівка, Стрілеча, Дворічна, Кам’янка, Красне та Стариця;
  •     на Куп’янському напрямку — з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Котлярівка та Фиголовка;
  •     на Лиманському напрямку — з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Греківка, Дружелюбівка, Макіївка, Терни, Торське, Ямполівка, Спірне, Невське, Верхньокам’яне та Зарічне;
  •     на Бахмутському напрямку — з танків та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк, Яковліка, Зеленопілля та Озарянівка;
  •     на Авдіївському напрямку противник завдав вогняного ураження в районах населених пунктів Мар’їнка, Водяне, Новомихайлівка, Первомайське, Авдіївка, Красногорівка, Олександропіль та Новокалинове.
  •     На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Оріхів, Времівка, Дорожнянка, Малинівка, Новоукраїнка, Гуляйполе, Залізничне, Новопілля, Нескучне, Ольгівське та Білогір’я.
  •     на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали районів 20 населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення. Від вогню ворожої реактивної артилерії постраждав Нікополь.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив, що українські війська ведуть жорстокі бої з окупантами на Донеччині.

А за інформацією ОК Південь, РФ на Херсонщині відводить елітні підрозділи в оборону.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet