В Росії погрожують вдарити по супутниках США: що відомо

МЗС Росії погрожує вдарити по американським супутникам в разі їх застосування у конфлікті в Україні

Російська армія може завдати удару по американським супутникам, якщо ті будуть залучені у війні на території України. Про це заявив заступник директора департаменту з нерозповсюдження і контролю над озброєннями МЗС РФ Костянтин Воронцов на засіданні Першого комітету Генеральної Асамблеї ООН. Про це повідомляє російське видання ТАСС

Читайте також: У Генштабі розповіли про успіхи ЗСУ

«Окремо хотіли б акцентувати надзвичайно небезпечну тенденцію, яка чітко проявилася під час подій в Україні. Йдеться про залучення США та їхніми союзниками компонентів цивільної інфраструктури в космосі, зокрема комерційної, у збройних конфліктах. Квазіцивільна інфраструктура може виявитися законною метою для удару у відповідь.”, — заявив Воронцов.

Він додав, що Захід ніби то наражає на небезпеку країни, що розвиваються. 

“Унаслідок дій Заходу невиправданим ризикам піддаються стійкість мирної космічної діяльності, а також численні соціально-економічні процеси на землі, від яких залежить добробут людей, насамперед у країнах, що розвиваються», — додав Воронцов. 

Читайте також: Глава ГУР розповів, для чого РФ завозить до Херсона мобілізованих

Нагадаємо, Кремлю все складніше ізолювати російське суспільство від наслідків війни — БР. У Кремлі вирішили перекласти безпеку регіонів на губернаторів для уникнення критики громадськості на вище керівництво.