Ізраїль офіційно підтвердив, що Іран віддав дрони Росії

Дрони “Герань 2”, що застосовуються Росією проти України, насправді є іранськими “Шахед-136”

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог під час візиту до США офіційно підтвердив, що дрони, які застосовує Росія в Україні, були надані Іраном. Відповідну заяву Герцог зробив у Вашингтоні.

Читайте також: Іран готовий співпрацювати у розслідуванні поставок Росії іранських дронів

За його словами, фотографії корпусу та моторів збитих дронів, зроблені в Україні, доводять це іранські безпілотники, які Іран передав Росії для війни проти України.

«Це дрон «Шахед-136″, який презентували на аукціоні в Ірані в грудні 2021 року, подивіться на хвіст і крила дрону, і порівняйте його з тим, що було знайдено в Україні. Це точно той самий продукт, але він прихований кириличними літерами, але навіть шрифт такий самий», – зазначив він.

Читайте також: Зеленський дорікнув Ізраїлю через альянс Ірану та РФ

Ізраїльський президент підкреслив, що згадані фотографії – це лише частина великого обсягу доказів, у тому числі розвідувальних даних, які має Ізраїль. Їх він також готовий надати.

«Світ має відкрити цю правду і поставити Ірану ці питання. Чи може міжнародне співтовариство домовлятися з Іраном, коли вони прискорено просуваються до створення ядерної бомби і водночас роблять інші жахливі речі», – заявив Герцог.

Нагадаємо, в Ірані вбито офіцера, який відповідав за постачання дронів Росії. Двоє високопоставлених іранських військових було ліквідовано в автомобілі серед білого дня.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.