ЗСУ контролюють усі мости в Херсоні — Резніков

Окупанти не зможуть залишити місто, як це сталося в Ізюмі Харківської області, запевняє міністр оборони.

ЗСУ контролюють усі мости через Дніпро у Херсоні, тож окупанти не зможуть залишити місто, як це сталося в Ізюмі Харківської області. Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю американському виданню Fox News.

Читайте також: Україна отримала перші комплекси NASAMS — ЗМІ

Рєзніков переконаний, що окупантам небезпечно для життя залишатися в Херсоні та вести вуличні бої з ЗСУ, але шляхів відступу у них не буде.

“Не зовсім вірю, що росіяни матимуть змогу вести вуличні бої. Тому що для них це не найоптимальніший варіант. Ми контролюємо всі мости на річці Дніпро, використовуючи HIMARS та іншу артилерію. І для них ризиковано залишатися у Херсоні, бо вони потім не зможуть втекти, як це зробили в Ізюмі”, — зазначив міністр.

Він також наголосив, що війна в Україні зараз на третьому етапі – поступове звільнення окупованих територій. На першому етапі завданням було зупинити російську армію, на другому – стабілізувати ситуацію вздовж усієї лінії фронту, що й було зроблено. Триває третій етап – звільнення захоплених міст та сіл.

Раніше Зеленський відреагував на теракт РФ у Дніпрі. Україна бореться з терористами, які обстрілюють міста та руйнують життя мирного населення.