Україну запросили на саміт НАТО в листопаді

Саме Україна та викликані війною проблеми безпеки будуть основною темою зустрічі

Україну запросили взяти участь у саміті міністрів закордонних справ країн-учасниць НАТО, що відбудеться наприкінці листопада у Румунії. Про це повідомляє румунське видання Аgerpres.

Читайте також: У НАТО відреагували на слова РФ про брудну бомбу України

Так, на саміт, окрім країн-учасниць, запрошені Україна, Молдова, Грузія, Фінляндія, Швеція та Боснія та Герцеговина. Зустріч, яка відбудеться 29-30 листопада у Бухаресті, включатиме чотири сесії, присвячені здебільшого темі війни в Україні та пов’язаним з нею викликам для Європи, а також питанням енергетичної безпеки.

Слід зазначити, що саме в Румунії відбувся саміт НАТО 2008 року, який згодом отримав сумну славу. Саме на тому саміті, з одного боку, вперше було заявлено про євроатлантичне майбутнє України, але з іншого боку не було надано плану для членства, що, як вважається, дало Кремлю сигнал про можливість безкарної агресії проти України.

Нагадаємо, в НАТО заявили, що перемога Путіна у війні вважатиметься поразкою Альянсу. Тому там підтримуватимуть Україну, адже якщо Зеленський припинить воювати – Україна перестане існувати як незалежна держава.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.