ЗСУ до кінця року ймовірно контролюватимуть правобережжя Херсонщини — ISW

Хоч російські війська не готові відступати та не підготували інформаційний простір до військової поразки в Херсонській області, ЗСУ ймовірно візьме під контроль правобережжя Херсонщини до кінця 2022 року.

Українські сили просуваються вперед і є велика ймовірність того, що правобережжя Херсонщини буде під контролем ЗСУ уже до кінця року. Про це повідомляють в Інституті вивчення війни. 

Читайте також: Екс-посол США назвав суму, яку РФ має виплатити Україні

“Російська позиція у верхній частині Херсонської області, ймовірно, є неспроможною, а українські сили, ймовірно, захоплять верхню частину Херсонської області до кінця 2022 року.”, — йдеться у повідомленні. 

В Інституті вивчення війни вважають, що російські війська не збираються відходити із правобережної частини Херсонщини й поки що не хочуть відступати. Російські блогери вважають, що якщо російське військове командування вирішить вести війну в Україні до успішного кінця, то здача Херсона в довгостроковій перспективі «не є чимось жахливим».

В ISW додали, що російські військові, ймовірно, не підготували інформаційний простір до військової поразки в Херсонській області станом на 24 жовтня. 

Читайте також: Під окупованим Мелітополем прогриміли 7 потужних вибухів: що відомо

“Російські ЗМІ не обговорювали можливість великих військових втрат у Херсонській області, окрім просування інформаційних операцій про атаку українських військових під чужим прапором на греблю Каховської ГЕС.”, — додають у звіті Інституту. 

Нагадаємо, у Харківській області СБУ затримала педагога-колаборантку. Жінка, яка працювала на посаді директора ліцею, запроваджувала освітні стандарти Росії, для чого було завезено підручники з РФ.