Демократи відкликали скандального листа до Байдена про Україну

Стверджується, що відправлення листа відпочатку було помилкою

Група депутатів із лівого крила Демократичної партії США відкликала свій лист до президента Джо Байдена, в якому вони закликали переглянути політику щодо України та розпочати прямі переговори з Росією. Про це йдеться в заяві голови лівого крила демократів у Палаті представників Праміли Джаяпал.

Читайте також: Рєзніков анонсував новий пакет допомоги від США

«Лист був складений кілька місяців тому, але, на жаль, співробітники опублікували його без попередньої перевірки. Як голова фракції, я беру на себе відповідальність за це», – заявила вона.

Джаяпал зазначила, що днями лідер конкуруючої Республіканської партії у Палаті представників Кевін Маккарті заявив про можливе зменшення підтримки України у разі перемоги республіканців на найближчих виборах.

Читайте також: Байден заявив про намір балотуватися

«Близькість у часі цих заяв створила неприємне враження, що демократи, які рішуче та одностайно підтримували та голосували за кожен пакет військової, стратегічної та економічної допомоги українському народу, якимось чином приєдналися до республіканців, які прагнуть припинити підтримку Штатами Зеленського та українських сил», — заявила Джаяпал.

Нагадаємо, в листі, який напередодні ліві демократи відправили Байдену, йшлося про заклик до переговорів з РФ та перегляду відносин з Україною.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.