«Вагнерівці» масово залучають на війну в’язнів з ВІЛ та гепатитом C — ГУР

Хворих позначають червоними браслетами у випадку наявності ВІЛ та білими браслетами у випадку наявності гепатиту.

Приватна російська компанія «Вагнер» почала масово залучати до війни в Україні в’язнів з російських тюрем, що страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема ВІЛ та гепатит C. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

Читайте також: РФ втратила у війні майже 68,5 тисяч осіб

Хворих “бійців” росіяни позначають відповідними браслетами на руках. 

“Явище вже набуло масового характеру. Так, лише з однієї виправної колонії №5 в селищі Металострой Ленінградської області, до ЧВК «Вагнер» було «мобілізовано» понад сотню в’язнів з підтвердженим ВІЛ або гепатитом C. Для «маркування» інфікованих бойовиків, командування «вагнерівців» змушує їх вдягати на руку червоні браслети у випадку наявності ВІЛ, та білі — у випаду гепатиту.”, — йдеться у повідомленні. 

Иллюстративное фото / gur.gov.ua

Иллюстративное фото / gur.gov.ua

У розвідці додали, що черед бойовиків, які змушені служити поруч з інфікованими зростає обурення. Повідомляється, що російські лікарі системно відмовляються надавати допомогу пораненим з гепатитом або ВІЛ. 

Додається, що в Україні вже виявлено полонених бойовиків з ВІЛ та гепатитом, які підтверджують інформацію про масове залучення інфікованих в’язнів до ЧВК «Вагнер». 

Читайте також: Війська РФ атакували три громади на Дніпропетровщині, є руйнування

Нагадаємо, президент ФРН Штайнмаєр прибув до Києва. У німецького президента у Києві відбудеться зустріч із Зеленським.