Українська розвідка назвала причини падіння літака в Іркутську

Російський винищувач упав на житловий будинок під час випробувального польоту

Падіння російського винищувача на житловий будинок в Іркутську стало наслідком неякісного ремонту літака. Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Читайте також: В Україні підрахували небойові втрати авіації РФ

Зазначається, що два винищувачі Су-30СМ проходили над Іркутськом льотні випробування після проведеного ремонту. Один із них, виконавши польотний план, приземлився на аеродромі, а другий продовжував літати над містом, не виходячи на зв’язок.

Тоді перший літак знову піднявся в небо і наблизився до другого винищувача. Пілоти першої машини візуально засвідчили, що екіпаж другої машини загинув, ймовірно, через несправність у кисневій системі. Коли цей літак випрацював паливо, він упав на житловий будинок.

“Катастрофа російського літака пов’язана із низьким рівнем виконання ремонтних робіт. В результаті під час польоту відбулася розгерметизація салону. Екіпаж не зміг катапультуватися, що призвело до загибелі обох пілотів”, – зазначили у ГУР.

Нагадаємо, минулого тижня в Єйську під час катастрофи Су-34. загинули 13 осіб, включаючи трьох дітей. Ще 19 дістали поранення.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.