ЗСУ терміново звернулися до російських солдатів: відео

Українські сили терміново звернулися до російських солдатів із закликом здаватися у полон.

Українські сили звернулися до російських солдат з відео, де повідомляють їм, що їхнє військо “кидають на забій” і ніхто не рахує їхні втрати. Відео опублікували ЗСУ на офіційній сторінці у Facebook

Читайте також: Втрати РФ за добу: 470 солдатів та 6 танків

«Ви знаходитесь на території чужої країни та берете участь у воєнних злочинах російського керівництва. Щодня вас кидають на забій. Для вашого командування ви видатковий матеріал. Втрати ніхто не рахує», — йдеться у зверненні.

У зверненні українські сили пропонують російським солдатам записати самих себе за що вони воюють. 

«Задайте собі питання, за що ви воюєте: За страх ваших вождів втратити владу? За їхній спосіб життя, створений на грошах, вкрадених у вас і ваших сімей? За їхню тупість і некомпетентність?» — додали у зверненні.

Читайте також: Третина Шахедів досягає цілі — Буданов

У повідомленні зазначається, що українські сили захищають свою країну, родини на дітей і що Україна ніколи не загрожувала Росії. 

“Україна ніколи не загрожувала Росії. Сьогодні ви воюєте не з НАТО, скільки б вам про це не казали кремлівські пропагандисти. Ви воюєте проти України, проти українського народу,  а збройні сили України захищають свою країну від вашої агресії. Ми готові захищати свої дома, сім’ї, дітей і майбутнє до останнього.”, — йдеться у повідомленні. 

У ЗСУ закликали російських солдатів подумати про те, що їхнім близьким потрібні живі рідні. 

“Подумайте і ви про свої сім’ї, вашим близьким потрібні живі, здорові батьки, чоловіки та сини потрібні дома. Життя дане не для того, щоб виконувати накази путінського режиму.”, — додається у зверненні. 

У ЗСУ закликали скласти зброю і здатись у полон, адже Україна гарантує дотримання Женевських конвенцій до полонених, медичну допомогу, зв’язок з рідними та близькими. 

Читайте також: РФ заявила про «неможливість» демілітаризації ЗАЕС

Нагадаємо, окупанти почали створювати “тероборону” у Херсоні. Загарбники явно надихалися українською системою територіальної оборони.