У Росії заговорили про «брудну бомбу» України

Російські пропагандисти сьогодні почали поширювати «інформацію» про нібито наявність в України «брудної бомби».

Глава Міноборони Росії Сергій Шойгу в ході телефонних розмов з колегами з Франції та Туреччини заявив про «провокації» України, що готуються, з використанням «брудної бомби», пише Медуза в неділю, 23 жовтня.

За даними видання, Шойгу «сьогодні телефонує своїм колегам у всьому світі, щоб повідомити про цю новину».

«Раніше він поговорив із міністром оборони Франції. Тепер — Туреччини», — йдеться у повідомленні.

Також про «брудну бомбу» України сьогодні пишуть пропагандисти з РИА Новости, посилаючись на «джерела, що заслуговують на довіру, в різних країнах — у тому числі в Україні». Стверджується, що «брудна бомба» вже практично готова, Україна нібито планує її підірвати та звинуватити у цьому Росію.

Пропагандисти запевняють, що «одночасно з цим за дорученням Володимира Зеленського співробітники Офісу президента України з його близького оточення здійснюють негласні контакти з представниками Великої Британії щодо можливої ​​передачі київській владі компонентів ядерної зброї».

Російські пропагандисти також зазначають, що у разі «ядерного інциденту» Москва втратить підтримку багатьох своїх ключових партнерів, а «Захід знову спробує порушити питання про позбавлення Росії статусу постійного члена Ради безпеки ООН».

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що якщо РФ завдасть ядерного удару по Офісу президента в Києві, світ має відповісти ударом по центру ухвалення рішень у самій Росії.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet