Шольц назвав ще одну причину відмови у постачанні танків для ЗСУ

Берлін враховує думку німців, які проти санкцій та постачання зброї Україні, заявив Шольц.

Берлін не постачає в Україну танки тому, що влада враховує думку громадян, не згодних з політикою санкцій та постачанням зброї. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю Welt.

Шольц нагадав, що за допомогою кругового обміну Німеччина забезпечила доставку в Україну понад 100 танків, які можуть бути використані там негайно: із Чехії, Словаччини, Словенії, Греції.

«Логістика, запчастини, боєприпаси для цих танків російського чи пострадянського виробництва є в Україні. Ми намагаємося постачати з інших країн. Але факт залишається фактом: питання, яке озброєння ми постачаємо, базується на дуже чіткому принципі — не діяти поодинці», — сказав він.

Крім того, як зазначив канцлер, для нього важливим є збереження єдності німецького суспільства.

«Моє враження від спілкування з громадянами: від 20 до 30 відсотків не згодні ні з політикою санкцій, ні з постачанням зброї. Серед них виборці майже всіх політичних напрямів від ХДС/ХСС, СвДП, «Зелених», а також СДПН», — сказав він.

«Я сперечаюся з тими, хто сумнівається, і пояснюю причини наших рішень, щоб у цьому переконався і той, і інший. Дуже багато хто вважає, що зважений курс уряду є правильним. Тому думка дуже широка. Ми не повинні випускати це з уваги, якщо хочемо триматися разом як суспільство», – пояснив Шольц.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що навесні 2023 року Німеччина на своїх полігонах навчить для Збройних сил України до п’яти тисяч військовослужбовців. Цього вистачить на комплектацію повноцінної нової бригади.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet