Зеленський сказав, коли поновляться переговори з РФ

Президент не вірить, що добросусідські відносини з РФ відновляться після війни

Україна відновить переговорний процес із Росією після того, як російські війська повністю вийдуть із усіх українських територій. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю канадським телеканалам.

Читайте також: Зеленський озвучив відповідь у разі удару по ОП

«Вони можуть повернути нам назад нашу територію, якщо вони хочуть переговорів. Вони мають вийти з нашої землі, з території нашої держави, залишити нам нашу землю у міжнародно визнаних кордонах від 1991 року. І тоді ми скажемо, у якому форматі та з ким ми готові говорити”, – заявив він.

За словами Зеленського, треба “відмотати доти, коли наші держави говорили”, тобто до російської агресії 2014 року. Саме у такій ситуації можна буде повернутися до дипломатії, вважає він.

«Але за умови, що немає війни. Але за умов, що це не ультиматум, а це діалог, в умовах поваги до нашого суверенітету, нашої нації, нашої держави, наших людей, нашого права. За таких умов, звичайно, буде спілкування» , – зазначив президент.

Читайте також: Зеленський: Якщо росіяни вимкнуть нам світло, ми знайдемо їх за запахом

Зеленський вважає, що характер майбутніх відносин з Росією багато в чому залежатиме від того, як саме буде відновлено український суверенітет – росіяни самі підуть, чи Україна поверне свої землі і якою ціною.

«Чи буде повернення стосунків, які були до цієї війни? Упевнений, що ні. Вони забрали багато людей та багато життів. Суспільство їм цього вже не пробачить», – зазначив він.

Нагадаємо, Зеленський назвав Путіна старим, який забуває про свої обіцянки. Росією править людина, яка не дотримується слова, упевнений Зеленський.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.