Окупанти замінували Каховську ГЕС ще у квітні — ГУР

На цей момент російські війська провели мінування шлюзів та опор Каховської ГЕС.

Окупаційні війська передбачають швидке звільнення українськими силами правобережної частини Херсонської області тому готують серію терактів на цій території. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

Читайте також: “Вам потрібно зробити правильний вибір” — ЗСУ звернулися до білорусів

“Зокрема під загрозою руйнування опинилась дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції. При цьому, підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще у квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор Каховської ГЕС. На дамбі встановлено 2 військові тентовані «Камази» без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою.”, — повідомляють у розвідці. 

У ГУР додали, що Росія свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків. В разі реалізації окупантами задуманих терактів, під ударом опиняться десятки українських населених пунктів, в тому числі Херсон. Екологічна катастрофа може вийти за межі території й торкнеться всього Чорноморського регіону.

Читайте також: ЗСУ розповіли, як німецька IRIS-T пройшла бойове хрещення

Нагадаємо, питання можливого підриву Каховської ГЕС розглянуть на засіданні Ставки. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна володіє інформацією, що саме робить ворог і на найближчому засіданні Ставки буде підняте питання можливого підриву Каховської ГЕС.