Зеленський розповів про найважчу ділянку на фронті

Ситуація на передовій залишається важкою, але Збройні сили України утримують позиції — Зеленський.

Ситуація на передовій залишається складною, але українські військові утримують позиції. Про це у четвер, 20 жовтня, повідомив президент президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

 

«Ситуація на передовій залишається важкою. Особливо на Донбасі — той же Бахмутський напрямок — і на деяких напрямках на півдні. Але тримаємо позиції. Захищаємо нашу землю. Поступово рухаємося, витісняючи ворога. І обов’язково забезпечимо Україні перемогу», — наголосив він.

 

Він зазначив, що за останню добу в Україні є і збиті ракети, і збиті іранські дрони.

 

«На жаль, збиваємо поки що не всі. Є й попадання, є руйнування. Але зробимо все, щоб дати повний захист нашому небу. Терористи завжди програють. Свобода завжди перемагає», — додав Зеленський.

 

Він розповів, що підписав черговий указ про нагородження українських воїнів.

 

Так, орденами та медалями нагороджено 148 захисників та захисниць України.

 

«Хочу особливо відзначити сьогодні за поданням нашого військового командування воїнів з 7-ї зенітної самохідної артилерійської батареї 3-го зенітного ракетного дивізіону 1039-го зенітного ракетного полку. Під час чергового російського ракетного удару батарея здійснювала захист на півночі нашої країни і знищила ворожу Вишгородському районі Київської області. Дякую вам, хлопці, за відмінну службу та незмінно добрі результати! Кожна збита російська ракета — це врятовані життя наших людей», — наголосив глава держави. 

 

 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що російські терористи замінували дамбу та агрегати Каховської ГЕС. У разі підриву дамби підтоплені будуть сотні тисяч жителів півдня України, а без води залишаться Крим та Запорізька АЕС.