Антонівський міст під вогневим ударом ЗСУ — ОК “Південь”

В ОК “Південь” підтвердили те, що ЗСУ тримає Антонівський міст під вогневим контролем, зауважуючи, що на мосту цивільного населення не було і жертв немає.

В ніч на 21 жовтня ЗСУ завдали удар по Антонівському мосту у Херсоні. Удар був завданий під час комендантської години, тому цивільні не постраждали. Про це повідомила голова Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк у телемарафоні

Читайте також: Путін ходить з “ядерною валізою”? — ЗМІ опублікували відео

Раніше у російських ЗМІ повідомляли про те, що ЗСУ вдарили що по Антонівському мосту було завдано 12 ракетних ударів із HIMARS, що призвело до жертв.

Гуменюк зауважила, що ЗСУ не б’є по об’єктах критичної інфраструктури на ураження, мирному населенню і населених пунктах. 

«Так, ми тримаємо вогневий контроль, але я неодноразово зауважувала, що ми не б’ємо по об’єктах критичної інфраструктури на ураження. Ми не б’ємо по мирних населених пунктах та місцевому населенню», — повідомила Гуменюк.

Вона додала, що те, що на мосту цивільних не було, підтвердили навіть окупанти, адже була комендантська година. 

Читайте також: Добові втрати РФ рекордно скоротилися

«Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують навіть самі окупанти, тому що це комендантська година і дуже суворі заходи вживаються до тих, хто її може порушувати. Цивільних там не було», — заявила Гуменюк.

Вона додала, що окупанти намагаються переміщуватись по місту і по місцевості використовуючи викрадене майно і цивільний одяг, намагаючись приховати свою належність до військових і зробити картинку, що начебто відбуваються обстріли мирного населення. 

“Ми попереджали, що вони будуть проводити подібні провокації саме для того, щоб звинувачувати сили оборони в атаках на мирних мешканців.”, — наголосила Гуменюк. 

Читайте також: Допоміг ворогу втекти з Лимана: СБУ спіймала зрадника

Нагадаємо, Держдеп США повідомив, що Росія у відчаї шукає військові товари у КНДР. Росія не може сама купити і зробити зброю для своєї армії і змушена купувати її у країн-ізгоїв.