У Росії мобілізували 200 тисяч із заявлених 300 тисяч — Міноборони

Керівництво РФ продовжує проведення мобілізації та вже мобілізовано до 66,7% особового складу від заявленої кількості.

Керівництво Росії продовжує проведення мобілізаційних заходів і вже мобілізовано 200 тисяч осіб із заявлених 300 тисяч осіб. Водночас противник не знає де знає де розміщувати особовий склад, забезпечувати навчально-матеріальною базою та речовим майном через швидкий темп проведення мобілізації. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу. 

Читайте також: СБУ затримала блогера, який опублікував удар по Бурштинській ТЕС

“Керівництво Росії продовжує проведення першого етапу мобілізації 26 вересня по 25 листопада. Станом на середину жовтня, за даними нашої розвідки, призвано близько 200 тисяч осіб, це приблизно 66,7% від заявленої кількості, яку вони планували зібрати (300 тисяч, — ред.)”, — повідомила Маляр.

Ганна Маляр додала, що за даними розвідки, у Росії проходить доукомплектування 107-го та формування 24-го регулярних та резервних полків, а також батальйонів із загальною чисельністю близько 146 тисяч осіб. За словами заступниці міністра, це відбувається в усіх військових округах, північному флоті та повітряно-десантних військах.

Читайте також: У Генштабі назвали завдання №1 армії РФ у війні проти України

Водночас вона зауважила, що у зв’язку з прискореними темпами проведення мобілізації, противник не знає де розміщувати особовий склад, забезпечувати навчально-матеріальною базою та речовим майном для забезпечення відмобілізованого особового складу, а також інструкторів для проведення належної підготовки мобілізованих.

Нагадаємо, Ліз Трасс подала у відставку з посади прем’єра Британії. Правління Трас виявилося найкоротшим в історії Британії.