У Генштабі назвали завдання №1 армії РФ у війні проти України

Російські війська хочуть утримати наступ ЗСУ на Херсонському напрямку, адже ця територія має стратегічне значення.

На сьогодні для режиму Путіна має стратегічне значення саме південний напрямок України. Херсон, Запоріжжя та Миколаїв мають значення саме для збереження сухопутного “коридору” та тилу та водозабезпечення півострова, а також створення плацдарму для захоплення Миколаївської та Одеської областей і для позбавлення України статусу морської держави, а також прокладення так званого сухопутного коридору до Придністров’я. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов. 

Читайте також: Ворог прибуває на кордон Білорусі та України: фото з космосу

“Дані розвідки свідчать, що на найближчу перспективу завданням №1 для збройних сил РФ визначено утримати фронт та зупинити український наступ на Херсонському напрямку”, — повідомив Громов.

Він додав, що таке завдання ворог планує вирішити насамперед внаслідок першої хвилі “часткової мобілізації” та шляхом збільшення кількості угрупувань збройних сил Росії на правобережжі річки Дніпро. 

«На сьогодні для стримування просування підрозділів наших військ у Південнобузькому операційному районі противник зосередив до 45 батальйонних тактичних груп, які прискорюють заходи з фортифікаційного обладнання оборонних рубежів. При цьому противник постійно намагається відновити переправи через річку Дніпро, щоб забезпечити всебічну підтримку своїх військ», — зазначив Громов. 

Читайте також: ФСБ готує теракти в РФ, щоб звинуватити Україну – ГУР

Заступник начальника головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ додав, що підрозділи ЗСУ продовжують наносити вогневе ураження по особовому складу та військової техніки ворога, знищують переправи та склади з боєприпасами. 

Раніше повідомлялося, що винищувач РФ випустив ракету поряд із британським літаком. У Міноборони Британії розповіли про небезпечний інцидент над Чорним морем.