СБУ затримала блогера, який опублікував удар по Бурштинській ТЕС

Чоловік вирішив пропіарити свій телеграм-канал ексклюзивним відео ракетного удару

СБУ затримала блогера, який заради хайпа опублікував у мережі відео обстрілу Бурштинської ТЕС в Івано-Франківській області. Через це відео обстрілу швидко опинилося в руках російських пропагандистів. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: СБУ затримала 4 вінничан, які знімали та пересилали відео “прильотів”

Так, чоловік зняв на відео наслідки від влучень російських ракет у ТЕС і опублікував його у своєму телеграм-каналі, щоб залучити більше підписників. Вже за кілька хвилин ролик був переопублікований великим каналом із мільйонною аудиторією. Згодом відео вже показували російські пропагандисти.

«Соцмережі моніторять не лише російські блогери-«воєнкори», але й кадрові військові. Вороги враховують інформацію з відкритих українських джерел під час планування своїх дій.”, – наголосили у СБУ.

Читайте також: СБУ розслідує роль чиновників у знищенні АН-225 Мрія

Правоохоронці зазначили, що івано-франківський горе-блогер не є корегувальником і не планував допомагати ворогові. Проте за публікацію таких матеріалів в Україні передбачено відповідальність.

Нагадаємо, вчора російська ракета влучила в Бурштинську ТЕС на Прикарпатті. Після влучення ракети на станції виникла пожежа, яку незабаром вдалося ліквідувати.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.