РФ погрожує розірвати “зернову угоду” через заяви ООН щодо іранських дронів

Росія погрожує розірванням “зернової угоди”, адже в ООН було висунуто звинувачення щодо того, що Іран поставляє безпілотники Росії для війни проти України.

Перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський за підсумками закритого засідання Радбезу всесвітньої організації, під час якого було висунуто звинувачення в постачанні Іраном безпілотників Росії, заявив, що у відповідь на розслідування ООН Москва може «переглянути співробітництво» з ООН, зокрема не продовжити «зернову угоду». Про це повідомляють у російському ТАСС

Читайте також: За добу РФ втратила 13 танків та 20 броньовиків

Він додав, що Росія поки що «не переконана» в необхідності продовження зернової угоди, і вказав, що головним питанням залишається «експорт російських добрив і продовольства».

«Ми будемо дивитися на практичні результати, а не на спроби видати бажане за дійсне. Практичні результати поки що дуже скромні.”, — заявив Полянський.

Напередодні Рада безпеки ООН провела засідання щодо використання Росією іранських безпілотників в Україні на прохання Сполучених Штатів, Франції та Великої Британії. Вони стверджують, що дрони-камікадзе, які РФ використовує у війні проти України, виготовлені в Ірані, а потім передані Росії, що своєю чергою порушує «ядерну» резолюцію 2015 року.

Читайте також: Керівництво армії РФ серйозно розглядає виведення військ із Херсона — БР

Раніше в середу, 19 жовтня, представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік заявив, що дискусії з питання продовження домовленостей про експорт продовольства і добрив з Росії та з України поки тривають. 

Нагадаємо, в Україну прибув президент Швейцарії. Рік тому – ще до війни – він уже побував в Україні.