Російський бомбовий і ракетний терор є відчаєм — Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Росії не виграти війну тактикою випаленої землі.

Сьогодні, 20 жовтня, канцлер Німеччини Олаф Шольц виступаючи з урядовою заявою в Бундестазі, засудив російські атаки по українських об’єктах з використанням бойових дронів. Про це повідомляють у Deutsche Welle.

Читайте також: Росіяни завдали удару по Запоріжжю ракетами С-300: є руйнування

«Така тактика випаленої землі не допоможе Росії виграти війну… Вона лише зміцнює рішучість і наполегливість України та її партнерів», — заявив він.

Шольц заявив, що «російський бомбовий і ракетний терор є зрештою вчинком, вчиненим із відчаю, так само як і мобілізація на війну російських чоловіків».

За словами Шольца, президент Росії Володимир Путін тероризує Україну, а також неприкрито й абсолютно безвідповідально погрожує всьому світу застосуванням ядерної зброї.

Читайте також: Армія РФ тікає з Херсонщини прикриваючись цивільними — ОК “Південь”

Шольц заявив, що Путін хоче посіяти страх і розколоти єдність Заходу, але помиляється, вважаючи його слабким. Він додав, що Європа і міжнародні альянси сильніші, ніж будь-коли, і Путін не зможе досягти своїх військових цілей, а Україна буде і далі успішно оборонятися.

«І ми її підтримаємо — доти, доки це буде необхідно», — запевнив німецький канцлер.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС позбавить Крим води на роки – Данилов

Нагадаємо, у ГУР повідомляють, що ФСБ готує теракти в РФ, щоб звинуватити Україну. Росіян вже залякують українськими диверсантами, які мінують у російських містах все, що погано лежить.