Захід не вірить, що РФ зможе знищити енергосистему України – ЗМІ

Росія відчуває гостру нестачу необхідних озброєнь великої дальності

Росія не зможе знищити енергетичну систему України, оскільки їй не вистачає крилатих ракет, а іранські дрони-камікадзе погано підходять для цих завдань. Про це повідомляє британське видання Sky News з посиланням на західних офіційних осіб.

Читайте також: Естонія визнала РФ спонсором тероризму

«Стає все очевиднішим, що Росія дотримується навмисної стратегії, спрямованої на руйнування української енергомережі», – кажуть західні експерти.

Співрозмовники видання зазначають, що для реалізації задуманого необхідно більше високоточних ракет великої дальності, які перебувають у дефіциті. Агресор намагається вирішити проблему, використовуючи іранські безпілотники Shahed, але вони надто малопотужні для цього. До того ж, безпілотники простіше перехопити, ніж ракети.

Читайте також: В ISW назвали причину російських атак дронами

“Вони літають досить повільно, тому їх набагато легше збити стрілецькою зброєю та іншими системами. Тактика полягає в їхньому масовому використанні, сподіваючись, що хтось із них прорветься», – зазначив один із західних чиновників на умовах анонімності.

На його думку, стратегія Росії завдавати ударів високоточною зброєю досягла точки нестійкості.

Нагадаємо, британська розвідка назвала причини ударів РФ по енергетиці України. Вже тиждень окупанти активно б’ють по українській енергетиці.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.