Байден не бажає зустрічатися з Путіним на саміті G-20 – Politico

Протокольні служби намагаються уникнути навіть випадкової зустрічі у коридорі

Президент США Джо Байден не бажає зустрічатися з російським лідером Володимиром Путіним у рамках саміту G-20, який відбудеться у листопаді на території Індонезії. Про це пише авторитетне видання Politico.

Читайте також: Ердоган оголосив про створення з РФ газового хаба

Зазначається, що суто технічно Байден і Путін можуть перетнутися під час саміту, наприклад, при відвідуванні одного великого пленарного засідання. Проте жодних офіційних зустрічей двох президентів – навіть у груповому форматі – не планується.

При цьому американські чиновники зізналися, що зараз протокольні служби працюють над тим, щоб Байден навіть випадково не зустрівся з Путіним у коридорі чи навіть на груповій протокольній фотографії.

Читайте також: Естонія визнала РФ спонсором тероризму

«Ми знаємо, що президент Байден думає про президента Путіна: він думає, що він вбивця, він думає, що він військовий злочинець. Зазвичай із вбивцями та військовими злочинцями не зустрічаються», — заявив екс-посол США в Україні Вільям Тейлор.

Нагадаємо, польський президент заявив, що російський імперіалізм потрібно зупинити. За словами Дуди, Польща знає, що таке російська окупація, і вважає за основу для припинення війни повне витіснення РФ з території України.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.